Reistopper

Over BitezBitez is een klein plaatsje in het zuidwesten van Turkije, dat vlak bij de bekendere stad Bodrum ligt. Feitelijk zijn er twee dorpjes die de naam 'Bitez' verdienen, namelijk het oude en het nieuwe Bitez, die ongeveer een kilometer uit elkaar liggen. Het oude Bitez ligt ietwat landinwaarts en huisvest de oorspronkelijke bewoners. Hier vind je dan ook authentieke huisjes en kom je regelmatig mensen tegen die gekleed gaan in de originele klederdracht. Wat je er niet tegenkomt zijn toeristen; die zijn namelijk vooral te vinden in het nieuwe Bitez.

Dit nieuwe Bitez is een klein, gezellig, maar voor toeristische begrippen vooral ook rustig plaatsje met diverse kiezelstrandjes en een klein authentiek haventje. Ooit was dit een vissersdorpje, maar nu staat er een steeds groter wordend) aantal vakantiecomplexen. Bijna alle restaurants, geldwisselkantoren en winkeltjes waarin vooral nep-merkkleding en sieraden verkocht worden) zijn volledig gericht op het toerisme, maar in tegenstelling tot de nabijgelegen stad Bodrum word je minder geconfronteerd met zaken als louter

Engelse menukaarten en opdringerige proppers die proberen je hun zaak in te praten. Daarom wordt Bitez gezien als een uitstekende vakantiebestemming voor wie in een rustigere omgeving, maar wel vlak bij een drukke stad wil verblijven.

Het drukke Gumbet (3 km.) en Bodrum (6 km.) zijn per Dolmus erg gemakkelijk bereikbaar.

Het weer in Bitez

Top reisaanbieders


1
logo1

Bitez vanaf 399,-

2
logo5

Bitez vanaf 347,-

3
logo2

Bitez vanaf 399,-

4
logo3

Bitez vanaf 370,-

5
logo4

Bitez vanaf 425,-

6
logo4

Bitez vanaf 445,-

7
logo4

Bitez vanaf 475,-