Reistopper

Toerische bezienswaardigheden / BitezBitez is een klein dorp, dat vlakbij de bekende stad Bodrum ligt. Het nieuwe Bitez is een klein, gezellig en vooral een rustig dorp met diverse kiezelstranden en een kleine authentieke haven. Ooit was dit een vissersdorp, maar nu staan er een aantal vakantie complexen. Bijna alle restaurants, geldwisselkantoren en winkels zijn volledig gericht op het toerisme. Het oude Bitez ligt landinwaarts en huisvest de oorspronkelijke bewoners van de Egeische kust. U komt hier regelmatig authentieke huisjes en mensen die gekleed gaan in de originele klederdracht tegen. Bitez is een paradijs voor de strandliefhebber en de surfer. U kunt hier volop genieten van zon, zee en strand. Bitez ligt aan een fraaie baai en wordt in de volksmond vaak Bitez Yali genoemd. Het strand van Bitez is een smal zandstrand met kiezelsteentjes. Langs het gehele strand bevindt zich een boulevard. Er zijn watersportmogelijkheden en gratis ligstoelen en parasols aanwezig. Tevens liggen er vele kussens en matten op het strand om te zonnen.

Activiteiten & Excursies
Om u een duidelijk beeld te geven van wat er in Bitez en omgeving allemaal te zien en te doen is, hebben we voor u alvast enkele activiteiten en excursies op een rijtje gezet:

Pamukkale
Pamukkale betekent "kasteel van katoen" in het Turks en is een natuurfenomeen in Turkije. Pamukkale ligt ten noorden van Denizli in Turkije. Het sterk kalkhoudende water loopt er via een groot aantal terrassen van een helling. Uit het warme water (35 graden) slaat calciumcarbonaat neer en zo worden dikke pakketten kalk langs de terrassen afgezet. Op deze manier krijgt de helling een bijzonder uitzicht: het lijkt op een op kasteel van katoen of op een bevroren waterval. Door het grote aantal toeristen werd het proces van kalkvorming echter aangetast daarom is er voor gekozen om grote baden langs een nieuw wandelpad te maken. Bij de toegang tot dit pad moeten de schoen uit, en er mag niet van het pad afgegaan worden. Doordat het pad continue onder water staat, is er geen slijtage meer van de witte laag

Duiken
Met een duikbril en een snorkel komt u vaak al heel veel moois tegen. Zeker hier in Bitez. De zee is zo helder en rond de rotsen en de baaien zo ondiep dat er vanaf het oppervlak al de mooiste dingen te zien zijn.

Ephesus
Een van 's werelds mooiste vindplaatsen is Ephesus in Turkije, op circa 130 kilometer van Bitez. Hier krijgt u echt het idee in de geschiedenis te stappen wanneer u over de lange weg loopt langs de woonhuizen, de tempels, de bibliotheek, het theater, de haven, de winkels en het marktplein.

Kos
Vlak voor de kust van Turkije, op circa een uur varen van Bitez ligt het Griekse eiland Kos. Leuke winkels, goede restaurants en een prachtig strand liggen hier te wachten. U kunt Kos perfect op de fiets verkennen. Er zijn dan ook volop fietsverhuurbedrijfjes hier. Houd er rekening mee dat ze op Kos een siesta houden. Alles sluit rond een uur of 1. Vergeet uw paspoort en visum niet want u gaat naar een ander land.

Hammam
Als u in Turkije bent mag u een bezoek aan de Hammam natuurlijk niet overslaan. Voor veel Turken is de Hammam een belangrijke plaats. Niet iedereen heeft namelijk warm stromend water in huis. Naast het beroemde Turkse stoombad kan u uw lichaam laten verwennen met een heerlijke olie- of zeepmassage.

Het weer in Bitez

Top reisaanbieders


1
logo1

Bitez vanaf 399,-

2
logo5

Bitez vanaf 347,-

3
logo2

Bitez vanaf 399,-

4
logo3

Bitez vanaf 370,-

5
logo4

Bitez vanaf 425,-

6
logo4

Bitez vanaf 445,-

7
logo4

Bitez vanaf 475,-