Reistopper

Uitgaansleven in BitezBitez staat niet bekend om het bruisende nachtleven als in andere Turkse steden als Alanya, Marmaris en Bodrum. Als het avond wordt verlaten de meeste mensen Bitez en is er weinig tot geen lawaai of drukte, hoewel de restaurants en bars aan de kust nog levendig zijn. In tegenstelling tot Bodrum en Gumbet zijn er in Bitez wel rustige en vredige nachten te vinden.

Oftewel; wil je flink uitgaan ga dan naar het naast gelegen bodrum of Gumbet. Om toch informatie te geven over het nachtleven, zetten we hieronder enkele leuke uitgaansgelegenheden in Bodrum. Bodrum kan bereikt worden door middel van de taxi of het welbekende Dolmus busje. De afstand naar Bodrum is zo'n 6 kilometer.

Uitgaan in Bodrum, een swingend nachtleven!
Een absolute must is een voorstelling van Turkse buikdans. Wil je een traditionele folkloreshow, vergaap je dan niet aan een modale hotelshow. Voor het echte werk moet je naar restaurant Han (Kale Cad. 23). Dat is de uitgelezen plek voor een authentieke Turkse avond, al dan niet in het goede gezelschap van een glaasje raki. De nationale aperitief heeft een sterke anijssmaak en zorgt voor verfrissing op een warme dag. De "leeuwenmelk" - want zo wordt raki vaak genoemd - gaat er vlotjes in. Maar bedenk dat het goedje toch rond de 45 % alcohol bevat.

Feesten onder de blote hemel
Het nachtleven speelt zich in Bodrum vooral af rond het plein Iskele Meydani, pal aan de haven, en aan de barstraat (aan de boulevard). Een danstempel van formaat, dat is de openluchtdisco Halikarnas. Hier vergeet je alle zorgen op de tonen van zwoele R&B en Hip Hop, stevige Techno of loeiharde Electro of ga je 's weekends uit je dak tijdens de befaamde schuimparty's. Veel wereldsterren, zoals Mick Jagger, Phil Collins en Pamela Anderson lieten zich hier al opmerken. Of ga shaken op een boot! Op de feestboot Club Bodrum met zijn glazen bodem, dans je als het ware over de Middellandse Zee. Andere aanraders zijn Hadigari Bar met haar jaarlijkse Jazz Days, The Temple en Fora Bar.

De laatste jaren heeft het nachtleven zich wat verplaatst naar Gumbet. De smalle hoofdstraat (Bar) is volgepakt met een bont allegaartje van internationale cafes. In Engelse, Duitse, Nederlandse en Turkse kroegen feest men broederlijk zij aan zij.

Het weer in Bitez

Top reisaanbieders


1
logo1

Bitez vanaf 399,-

2
logo5

Bitez vanaf 347,-

3
logo2

Bitez vanaf 399,-

4
logo3

Bitez vanaf 370,-

5
logo4

Bitez vanaf 425,-

6
logo4

Bitez vanaf 445,-

7
logo4

Bitez vanaf 475,-